Mechanikus Tömlös Fojtószelepek

Ezek az ipari szerelvények a súrlós, korrozív és szálas termékek, mint például granulátok, porok, sarak, szuszpenziós anyagok átfolyásának gátlására és szabályozására alkalmasak.

Hogy működnek a mechanikus tömlős fojtószelepek?

A tömlömanzsettát egy a ház belsejében lévö mechanizmus és egy választható meghajtó müködteti. A mechanikus tömlös fojtószelep szerkezete egy a manzsetta fölött és alatt horizontálisan beépített fojtókarból áll, melyet oldalról két rúd irányít.

A mechanikus tömlös fojtószelepek különbözö meghajtókkal elláthatók. Ezek a választaható meghajtók a mandzsetta összehúzódását ( névleges méret szerint ) egy fojtókar segítségével érik el. Ìgy a termékáramlat a mechanikus tömlös szelep által szivárgásmentesen szigetelt. A manzsetta közvetlen kapcsolata a fojtókarraleredményezi a manzsetta újbóli optimális nyitását a teljes átfolyás érdekében. A mechanikus tömlös fojtószelepek maximális üzemi nyomása típustól és névleges mérettöl függö, és 3-tól 40 bar-ig lehetséges.

Mikor célszerű tömlős fojtószelepet használni? Érdeklődjön most!

Mechanikus Tömlös Fojtószelepek
Mechanikus Tömlös Fojtószelepek

A mechanikus tömlös fojtószelep elönyei

A legnagyobb elönyök közé tartozik a szabad termékfolyás, a minimális súrlódási ellenállás és az alacsony karbantartási illative üzemeltetési költség. Egy további elönye a mechanikus tömlös fojtószelepeknek a médiummal érintkezö részek redukciója, a manzsetta az egyetlen alkatrész mely a termékfolyammal kapcsolatba kerül.

A manzsettán belül kérgesedés jöhet elö és a kéreg leválhat a zárófolyamat során, a torzulás következménye képpen. Ebböl kifolyólag a mechanikus tömlös fojtószelepek egy közel dugulásmentes megoldást jelentenek. Valamint a szilárd részecskéket az igen kopásálló és roszdamentes manzsetta körbeveszi és így elszigeteli.

Ön is használja ki a tömlős fojtószelepek előnyeit!

A mechanikus tömlös szelepek kivitelezése

Egy kezelökormány által kézi müködtetésü vagy automatikus kiszerelés , kettös vagy egyszeri hatású pneumatikus cilinderrel és elektromos vezérléssel áll a rendelkezésre. A ház és a manzsetta különbözö anyagai egy igen széles felhasználási területét teszi lehetövé a mechanikus tömlös fojtószelepeknek.

Nem találja a megfelelő kivitelt? Vegye fel velünk a kapcsolatot, mi megtaláljuk az Önnek megfelelő megoldást (ako@ako-armaturen.de) !

A mechanikus tömlös fojtószelepek karbantartása

A manzsetta egyszerü és gyors csrélhetösége egy részletes összeszerelési útmutató és speciális sesame segítségével, igen alacsony karbantartási és üzemeltetési költségét teszi lehetövé a mechanikus tömlös fojtószelepeknek.
Itt letölthetők a Szerelési videók és a Szerelési útmutatók!

A mechanikus tömlös fojtószelepek ipari felhasználása

Föleg pneumatikus rendszerek esetén a silo/cementiparban,pigment/granulátok feldolgozásánál, kerámia-, üveg-, müanyagiparban,szennyvízfeldolgozásban, gyógyszer- és élelmiszeriparban. Továbbá gyakran offshore-, köolaj-, cellulóz-, papíriparban, bányászat területén, a fémiparban és vegyiparban.

Milyen iparágat képvisel Ön ill. az Ön vállalata? Ossza meg velünk saját alkalmazási esetét, és mi tartós tömlős fojtószelep megoldást találunk az Ön gyártási folyamata számára!