Vákuumelösegítés

Ha egy AKO pneumatikus vákuumos fojtószelep médiumoldala ( a vezetékben ) több mint -0,1 nyomást vesz igénybe, az AKO fojtószelep manzsettája a vákuum hatására összehúzódik. Ez hátrányosan hat a termékáramlásra és a manzseta élettartamára.

Ajánlat a vákuum alatt üzemeltetett fojtószelepekhez

Vákuumos müködtetés processziós vákuummal >100 mbar esetén, egy a pneumatikus fojtószelepbe beépített vákuumkompenzáció ajánlott.

Ez a vákuumkompenzáció egy egyszerü, tiszta processziós vákuummal érhetö el, mely egy bypass segítségével a mágnesszelep szellözö oldalához vezethetö.

Arra az esetre ha tiszta processziós vákuum nem áll a rendelkezésre , vagy a vákuumforrás túl távol áll a fojtószeleptöl, az AKOVAC vezérlöegység felhasználását ajánljuk.

Az AKOVAC vezérlöegység segítségével a fojtószelep manzsettája nyitható illetve nyílt állapotban tartható. Egy vákuumos üzemeltetés a vezeték médium oldalán -0,8 bar-ig lehetséges.

AKOVAC vezérlőegység

AKOVAC Perfect

Az AKOVAC-Perfect sorozat vákuumos egységei lehetővé teszik a nyomások célzott beállítását a vezérlőegységen. Külön a vezérlőnyomás számára, a fojtószelep zárásához és az ellátónyomás számára a vákuumszint szabályozásához.

Ezáltal a fojtószelep zárásához – vákuumos alkalmazás esetében kisebb – szükséges vezérlőnyomások (1-2 bar), és adott esetben az ideális vákuumszinthez szükséges valamivel magasabb vezérlőnyomások a közegoldali vákuumszint kompenzálása érdekében egymástól külön beállíthatók.

Ezenkívül az AKOVAC-Perfect egységek gyorslégtelenítővel vannak ellátva, és kijelzik a rendszerben lévő különböző nyomásokat (ellátónyomás, zárónyomás, a fojtószelepben lévő nyomás, -1 és +5 bar között).

Az AKOVAC-Basic egységgel szemben a vákuumszivattyú az AKOVAC-Perfect változatban lekapcsolható, és csak akkor működik, amikor tényleg szükség van rá. Ezáltal sűrített levegő és energia takarítható meg. A vákuumszivattyú lekapcsolása után a vákuum a rendszerben marad. Az előírt vákuumszint alá esés egy opcionálisan kapható, digitális nyomáskapcsolóval észlelhető, és a vákuumszivattyú az ügyfél vezérlésén keresztül ismét bekapcsolható.

AKOVAC Basic

Az AKOVAC Basic változat csak egy fajta vezérlönyomást engedélyez, így a pneumatikus fojtószelep zárásához szükséges nyomást és a vákuumszintet egyidejüleg szabályozza.

A fojtószelep meghajtása

A továbbiakban szeretnénk a figyelmet felhívni arra , hogy a pneumatikus fojtószelep 2-3 bar nyomáskülönbséggel üzemeltethetö. Ha a tiszta vákuumos müködtetés ( elszívás ) nem áll túlnyomás alatt, akkor ajánlott a fojtószelep müködtetési és záró nyomását egy ideális szintre , 2-3 bar , csökkenteni/beállítani egy nyomáscsökkentö segítségével.

Ez az eljárás optimálisan befolyásolja az elasztomér mandzsetta élettartamát.

AKOVAC Perfect
AKOVAC Basic

További részletekért tekintse meg megfelelő tartozékainkat a tartozék-termékoldalainkon.

Világszerte piacvezető

39év óta működő családi vállalkozás

600új ügyfél évente

20.000ügyfél világszerte

Egyedülálló szállítási ígéret

< 0,2 %panasz mértéke

> 99 %vevői elégedettség

30kereskedő világszerte

Legnagyobb termékválaszték

10.000fojtószelep variáció

2.500variáció raktárról szállítható

100.000értékesített egység évente

Széleskörű szervizszolgáltatások

80CAD-formátum

32szerelési- és animációs videó

16nyelvű dokumentáció