Vákuumelösegítés

Ha egy AKO pneumatikus vákuumos fojtószelep médiumoldala ( a vezetékben ) több mint -0,1 nyomást vesz igénybe, az AKO fojtószelep manzsettája a vákuum hatására összehúzódik. Ez hátrányosan hat a termékáramlásra és a manzseta élettartamára.

Ajánlat a vákuum alatt üzemeltetett fojtószelepekhez

Vákuumos müködtetés processziós vákuummal >100 mbar esetén, egy a pneumatikus fojtószelepbe beépített vákuumkompenzáció ajánlott.

Ez a vákuumkompenzáció egy egyszerü, tiszta processziós vákuummal érhetö el, mely egy bypass segítségével a mágnesszelep szellözö oldalához vezethetö.

Arra az esetre ha tiszta processziós vákuum nem áll a rendelkezésre , vagy a vákuumforrás túl távol áll a fojtószeleptöl, az AKOVAC vezérlöegység felhasználását ajánljuk.

Az AKOVAC vezérlöegység segítségével a fojtószelep manzsettája nyitható illetve nyílt állapotban tartható. Egy vákuumos üzemeltetés a vezeték médium oldalán -0,8 bar-ig lehetséges.

AKOVAC vezérlőegység

AKOVAC Komfort

Az AKOVAC Komfort változat lehetövé teszi a különbözö nyomás beállítását a vezérlöegységen keresztül,  külön a vezérlönyomástól a fojtószelep zárására és a vezérlönyomástól mely a vákuumszintet szabályozza.

Ezáltal az alacsony vezérlönyomás ( 1-2 bar ) vákuumos használat esetén , a fojtószelep zárására és az esetleges magasabb vezérlönyomás egy ideális vákuumszint ellensúlyozására a médiumoldalon, egymástól függetlenül beállítható.

AKOVAC Basic

Az AKOVAC Basic változat csak egy fajta vezérlönyomást engedélyez, így a pneumatikus fojtószelep zárásához szükséges nyomást és a vákuumszintet egyidejüleg szabályozza.

A fojtószelep meghajtása

A továbbiakban szeretnénk a figyelmet felhívni arra , hogy a pneumatikus fojtószelep 2-3 bar nyomáskülönbséggel üzemeltethetö. Ha a tiszta vákuumos müködtetés ( elszívás ) nem áll túlnyomás alatt, akkor ajánlott a fojtószelep müködtetési és záró nyomását egy ideális szintre , 2-3 bar , csökkenteni/beállítani egy nyomáscsökkentö segítségével.

Ez az eljárás optimálisan befolyásolja az elasztomér mandzsetta élettartamát.

AKOVAC Komfort
AKOVAC Basic

További részletekért tekintse meg megfelelő tartozékainkat a tartozék-termékoldalainkon.

Világszerte piacvezető

38év óta működő családi vállalkozás

600új ügyfél évente

20.000ügyfél világszerte

Egyedülálló szállítási ígéret

< 0,2 %panasz mértéke

> 99 %vevői elégedettség

30kereskedő világszerte

Legnagyobb termékválaszték

10.000fojtószelep variáció

2.500variáció raktárról szállítható

100.000értékesített egység évente

Széleskörű szervizszolgáltatások

80CAD-formátum

32szerelési- és animációs videó

16nyelvű dokumentáció

AKO Inventory and Company Holidays 2022:

Due to our inventory & company holidays, there will be no shipment from 22nd of December 2022 to 1st of January 2023.
Incoming orders as of 24th of December will be processed only from 2nd January 2023.