GyIK - Manzsetták Fojtószelepekhez

Általános információk

A fojtószelep mandzsetták műszaki szempontból ellenállnak diffúziónak, viszont nem lehet kizárni illékony gázok diffundálását. Az AKO mandzsetta kínálatban a diffundálásnak leginkább ellenálló elasztomer az FPM (Viton).

A fojtószelep mandzsetta maximális üzemi nyomása függ a fojtószelep típustól, valamint a fojtószelep sorozattól, ezek megtalálhatók az adatlapjainkon, vagy vegye fel a kapcsolatot értékesítési csoportunkkal.

Igen, meghatározott mechanikus tömlős fojtószelepeknél. Érdeklődjön értékesítési részlegünknél.

A fojtószelep mandzsettában levő szövetek többek között a nyomásállóságra és a mandzsetta ideális működésére szolgálnak. A minőség és elrendezés a tulajdonképpeni gumiminőség mellett döntőek a magas minőség valamint a mandzsetta ebből adódó élettartama tekintetében.

Igen, van ilyen kivitelű fojtószelep mandzsetta, ennek mechanikai és fizikai tulajdonságai viszont korlátozottak.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot értékesítési csapatunkkal az Ön konkrét igényével és követelményeivel. 

A pneumatikus fojtószelep mandzsettákat kézi konfekcionálással készítik és ezt követően további munkaműveletekkel dolgozzák fel a késztermékké. Az egész eljárás nagyon munka és bérköltség intenzív, ezért többek között az ára nem hasonlítható össze a pneumatikus fojtószelep mandzsetták fojtószelep mandzsettáinak árai egy tömlődarabbal, pl. egy darab extrudált csővel. A mechanikus tömlős fojtószelepek fojtószelep mandzsettái szintén kézi konfekcionálású munkadarabok és egyedi gyártásban készülnek speciális szerszámmal, a teljes gyártási folyamat nagy ráfordítású és igen bérköltség intenzív.

Die Quetschventil-Manschetten der mechanischen Schlauchquetschventile sind ebenfalls handkonfektionierte Artikel und werden in Einzelanfertigung in speziellen Werkzeugen gefertigt. Auch dieser Herstellungsprozess ist sehr aufwendig und lohnkostenintensiv.

A mandzsettákat az elasztomer keverék és konstrukciós előírásaink alapján nagyobbrészt „Made in Germany” gyártjuk. 

Mi első osztályú anyagokat használunk az elasztomer keverékekben.

Az elasztomer keverékek éveken át tartó fejlesztéseinek, valamint a mandzsetták konstrukciós felépítésének köszönhetően sikerült, hogy a fojtószelepeink vezérlési területén nyert tapasztalatainkkal a maximumra emeljük a fojtószelep mandzsettáink élettartamát és ezzel a „Best total cost of ownership” értéket, ebből adódik a 97%-os vevői elégedettség.

A jelölés tájékoztatót nyújt a mandzsetta típust, gyártási sorozatot és gyártási dátumot illetően.  

Meghibásodás esetén a pneumatikus fojtószelep mandzsetta gyártási sorozata alapján vissza lehet következtetni a gyártás részleteire.

A fojtószelep mandzsetta lehetséges kapcsolási ciklusa igen sok tényezőtől és üzemi viszonytól függ, mint például a vezérlő-/zárónyomástól, közeg-/üzemi nyomástól, üzemi hőmérséklettől és a üzemi közegtől.

Ezért sajnos nem lehet általános véleményt kialakítani a kapcsolási ciklus gyakoriságról, viszont az évtizedes tapasztalatunkra és több száz különböző alkalmazásra alapozva az értékesítési részlegünk képes megbecsülni a kapcsolási ciklus gyakoriságot az alkalmazási részletek összes adatainak alapján a megfelelő fojtószelep mérete és kivitelezése szerint.

Egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot az alkalmazásának részletes ismertetésével, készítünk egy az Ön alkalmazását illető hozzávetőleges kapcsolási ciklus gyakorisági becslést.

Alapvetően kijelenthető, hogy a kapcsolási ciklusok csökkennek a nagyobb fojtószelep méretek/-névleges átmérők esetén.

Az állandó, gyári tartóssági tesztjeinknél a mandzsetták a mérettől/névleges átmérőtől és a vezérlő-/zárónyomástól függően 50 000 és több millió kapcsolási ciklust érnek el. 

A legfontosabb feltételeket tartalmazzák az üzemeltetési utasításaink és ezeket lehetőleg be kell tartani. Természetesen szívesen adunk tanácsot külön az Ön alkalmazási esetéhez.

Az Interneten már több ellenállósági táblázat található az elasztomerekhez. Amennyiben nincsenek saját tapasztalatok vagy ismeretek a fojtószelep mandzsettáink ellenállóságát illetően, szívesen adunk tanácsot vagy ajánlásunkat.

Nem. A mandzsetták a konstrukciós felépítésüknél fogva a saját AKO fojtószelepeinkre vannak kialakítva. A külső módosítások használhatatlanná teszik a fojtószelepekben való alkalmazásukat.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a fojtószelep mandzsetta konkrét eltérő méretadatai okán, szívesen adunk tanácsot.

Mandzsetta minőségek

Nem. A PTFE a fizikai és mechanikai tulajdonságainál fogva, valamint a korlátozott nyomásalakítási maradék, korlátozott visszaverődési rugalmasság és korlátozott továbbrepedés-állóság miatt nem alkalmas fojtószelep mandzsetta anyagnak.

A legalkalmasabb mandzsetta anyag kiválasztása mindig az üzemi közegtől és az üzemi hőmérséklettől függ.

Alapvetően kijelenthető, hogy minden ömlesztett áru, iszap, porok, szuszpenzió, melyek hőmérséklete < 80°C és nem tartalmaznak vegyi adalékokat és/vagy nincs igény a vegyi ellenállóságra, a legjobban natúrgumival fedhető le.

Minden egyéb különleges igényű üzemi közeghez, mint például a vegyszerállóság, alkalmasság az élelmiszeriparban és/vagy magasabb üzemi hőmérséklet tekintetében az értékesítési csoportunknak kell a kialakítást/specifikálást végrehajtani.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot bármikor az alkalmazásának részletei/ követelményei tekintetében.

Karbantartás és mandzsettacsere

A weboldalunkon a „Letöltések” alatt 12 nyelven megfelelő szerelési útmutató valamint szerelési videó áll rendelkezésre az összes fojtószelep típushoz/-sorozathoz, ezek részletesen szemléltetik, hogyan kell kicserélni a mandzsettát. 

Nem, az összes fojtószelep típus úgy van kialakítva, hogy a mandzsetta egyszerűen kicserélhető legyen helyben speciális szerszám nélkül.

Nem. A szerelőpaszta gondoskodik a szerelés megkönnyítésén kívül a mandzsetta befogásában a stabilabb elhelyezkedéséről.  A zsír az ellenkezőjét váltja ki és a legrosszabb esetben például az NR elasztomerrel érintkezve az NR elasztomer duzzadását és szétporladását okozhatja.

Üzemi hőmérséklet

A mandzsetták az elasztomertől függően -10 °C-ig alkalmazhatók kiegészítő intézkedések nélkül, tapasztalatunk szerint hidegebb területeken is alkalmaztak már több fojtószelep mandzsettát üzemelési korlátozás nélkül.

A fojtószelep mandzsetták maximális üzemi hőmérséklete függ az anyagtól/elasztomertől és a szilikon és Viton esetén 130°C.

A pneumatikus működtetésű fojtószelepeink mandzsettái különböző komponensekből tevődnek össze ahhoz, hogy a visszaállító erő és a csekély nyomás-alakváltozási maradék tekintetében ideális működést biztosítsanak. Ezért csak 80°C-ig ellenálló a fojtószelep mandzsetta közeg-/termékkel érintkező része.

Tanúsítványok

Igen, a mindenkori FDA-megfelelőség igazolás a következő hivatkozás alatt letölthető a weboldalunkon

FDA-Gyártó tanúsítványa

FDA megfelelőség és EHEDG megfelelőség komplett higiénikus kivitelű fojtószelepekre (EHEDG  megfelelőség eddig csak az EPDM minőséggel kapcsolatban áll rendelkezésre)

Világszerte piacvezető

39év óta működő családi vállalkozás

600új ügyfél évente

20.000ügyfél világszerte

Egyedülálló szállítási ígéret

< 0,2 %panasz mértéke

> 99 %vevői elégedettség

30kereskedő világszerte

Legnagyobb termékválaszték

10.000fojtószelep variáció

2.500variáció raktárról szállítható

100.000értékesített egység évente

Széleskörű szervizszolgáltatások

80CAD-formátum

32szerelési- és animációs videó

16nyelvű dokumentáció