GyIK - Túlfolyószelepek

Általános információk

A megszólalási / nyitási tulajdonság erősen függ a fojtószelep névleges átmérőjétől és az előfeszítési nyomástól / zárónyomástól. Minél kisebb a fojtószelep névleges átmérője, annál érzéketlen a megszólalási- / nyitási tulajdonsága.

Minél nagyobb az előfeszítési nyomás / zárónyomás, annál érzékenyebb a megszólalási- / nyitási tulajdonság. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az értékesítési csoportunkkal a részletekért.

Ekkor már nem működőképes és a tönkrement mandzsettát haladéktalanul ki kell cserélni.

Elvben minden pneumatikus fojtószelep használható túláramszelepként.

Az AKO fojtószelep túláramszelepkénti alkalmazásával a fojtószelep összes előnye érvényesül itt is. Itt ezek a szabad átáramlás, a biztonság eldugulás ellen, a könnyű karbantartás, a magas élettartam, ill. csekély kopás, valamint az a tény, hogy az AKO túláramszelepet nem kell cserélni az egyszeri használat után, mint például a hasadótárcsát.

A nyomáskapcsolókkal érzékelhetők mindenekelőtt az emelkedő üzemi nyomás és az ismét csökkenő üzemi nyomás. Ezen felül a túláramszelep kapcsolási állapotát elektromos felügyelet biztosítja.

LV = Luft vorhanden (van levegő)

LNV = Luft nicht vorhanden (nincs levegő).

Az LV típusnál elmarad a sűrített levegő rendszeres utána pumpálása az állandó sűrített levegő ellátásnak köszönhetően. Meglevő vezérlő levegő esetén ezért ezt a típust kell előnyben részesíteni.

A kiegészítő nyomásszabályozónak és az állandó levegő ellátásnak köszönhetően az LV típusnál a fojtószelep zárónyomása mindig állandó.

Az LNV típusnál a sűrített levegő a fojtószelepben tárolódik és ezért rendszeresen ellenőrizni kell, ill. utána kell pumpálni.

Egyébként a működési módjuk azonos. Mi megkülönböztetjük, hogy van-e helyben vezérlő levegő (LV), vagy nincs vezérlő levegő (LNV), eszerint kell kialakítani a túláramegységet.

Az LNV típusnál e nyomáskapcsolónak még egy fontos szerepe van, mivel ezzel jelzi kiegészítésként az utánpumpálás szükségességét.

Alkalmazási területek

A fojtószelep előnyei alapján a túláramszelep számos közeghez alkalmazható.

Az előnyeinek köszönhetően, például a szabad átmenetnek, hogy különösen alkalmas szuszpenziókhoz, szennyezett folyadékokhoz, szálas közegekhez valamint magas viszkozitású közegekhez.

A legalkalmasabb fojtószelep specifikáció és túláramegység kiválasztásának céljából kérjük, vegye fel a kapcsolatot értékesítési részlegünkkel.

Funkció és technika

Egy pneumatikus működtetésű fojtószelep egy előre meghatározott záró-/vezérlőnyomásnál zár. A fojtószelep előre meghatározott záró-/vezérlőnyomása függ a kívánt üzemi nyomás normál állapotától az Ön berendezésében.

A fojtószelep előre meghatározott záró-/vezérlőnyomása számítással adódik az üzemi nyomásból + a fojtószelep 2-2,5 nyomáskülönbsége.

Ha az üzemi nyomás a normál állapot fölé emelkedik, a fojtószelep mandzsetta elkezd nyitni és a nem kívánt túlnyomás eltávozhat a nyitó fojtószelepen át a kerülő vezetéken.

Ha ismét esik az üzemi nyomás, a fojtószelep automatikusan zár. A felépített egységek lehetővé teszik a nyomás leolvasását és egy időre tartják a levegőt a fojtószelepben.

Az AKO túláramszelep esetén egy tetszőleges pneumatikus fojtószelepet kombinálunk egy nyomásvezérlő egységgel (úgynevezett túláram egység). 

Túlfolyószelepek

A legnagyobb üzemi nyomás függ a fojtószeleptől. Itt a megfelelő adatlap előírásai érvényesek (3,5 - 6 bar).

Adatlap - AKO Túlfolyószelepek

Igen, a túláramszelepek ismét automatikusan zárnak, mihelyt leépült a túlnyomás és a berendezés normál üzemi nyomása beállt.

Világszerte piacvezető

39év óta működő családi vállalkozás

600új ügyfél évente

20.000ügyfél világszerte

Egyedülálló szállítási ígéret

< 0,2 %panasz mértéke

> 99 %vevői elégedettség

30kereskedő világszerte

Legnagyobb termékválaszték

10.000fojtószelep variáció

2.500variáció raktárról szállítható

100.000értékesített egység évente

Széleskörű szervizszolgáltatások

80CAD-formátum

32szerelési- és animációs videó

16nyelvű dokumentáció