GyIK - Túlfolyószelepek

Általános információk

A megszólalási / nyitási tulajdonság erősen függ a fojtószelep névleges átmérőjétől és az előfeszítési nyomástól / zárónyomástól. Minél kisebb a fojtószelep névleges átmérője, annál érzéketlen a megszólalási- / nyitási tulajdonsága.

Minél nagyobb az előfeszítési nyomás / zárónyomás, annál érzékenyebb a megszólalási- / nyitási tulajdonság. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az értékesítési csoportunkkal a részletekért.

Ekkor már nem működőképes és a tönkrement mandzsettát haladéktalanul ki kell cserélni.

Elvben minden pneumatikus fojtószelep használható túláramszelepként.

Az AKO fojtószelep túláramszelepkénti alkalmazásával a fojtószelep összes előnye érvényesül itt is. Itt ezek a szabad átáramlás, a biztonság eldugulás ellen, a könnyű karbantartás, a magas élettartam, ill. csekély kopás, valamint az a tény, hogy az AKO túláramszelepet nem kell cserélni az egyszeri használat után, mint például a hasadótárcsát.

A nyomáskapcsolókkal érzékelhetők mindenekelőtt az emelkedő üzemi nyomás és az ismét csökkenő üzemi nyomás. Ezen felül a túláramszelep kapcsolási állapotát elektromos felügyelet biztosítja.

LV = Luft vorhanden (van levegő)

LNV = Luft nicht vorhanden (nincs levegő).

Az LV típusnál elmarad a sűrített levegő rendszeres utána pumpálása az állandó sűrített levegő ellátásnak köszönhetően. Meglevő vezérlő levegő esetén ezért ezt a típust kell előnyben részesíteni.

A kiegészítő nyomásszabályozónak és az állandó levegő ellátásnak köszönhetően az LV típusnál a fojtószelep zárónyomása mindig állandó.

Az LNV típusnál a sűrített levegő a fojtószelepben tárolódik és ezért rendszeresen ellenőrizni kell, ill. utána kell pumpálni.

Egyébként a működési módjuk azonos. Mi megkülönböztetjük, hogy van-e helyben vezérlő levegő (LV), vagy nincs vezérlő levegő (LNV), eszerint kell kialakítani a túláramegységet.

Az LNV típusnál e nyomáskapcsolónak még egy fontos szerepe van, mivel ezzel jelzi kiegészítésként az utánpumpálás szükségességét.

Alkalmazási területek

A fojtószelep előnyei alapján a túláramszelep számos közeghez alkalmazható.

Az előnyeinek köszönhetően, például a szabad átmenetnek, hogy különösen alkalmas szuszpenziókhoz, szennyezett folyadékokhoz, szálas közegekhez valamint magas viszkozitású közegekhez.

A legalkalmasabb fojtószelep specifikáció és túláramegység kiválasztásának céljából kérjük, vegye fel a kapcsolatot értékesítési részlegünkkel.

Funkció és technika

Egy pneumatikus működtetésű fojtószelep egy előre meghatározott záró-/vezérlőnyomásnál zár. A fojtószelep előre meghatározott záró-/vezérlőnyomása függ a kívánt üzemi nyomás normál állapotától az Ön berendezésében.

A fojtószelep előre meghatározott záró-/vezérlőnyomása számítással adódik az üzemi nyomásból + a fojtószelep 2-2,5 nyomáskülönbsége.

Ha az üzemi nyomás a normál állapot fölé emelkedik, a fojtószelep mandzsetta elkezd nyitni és a nem kívánt túlnyomás eltávozhat a nyitó fojtószelepen át a kerülő vezetéken.

Ha ismét esik az üzemi nyomás, a fojtószelep automatikusan zár. A felépített egységek lehetővé teszik a nyomás leolvasását és egy időre tartják a levegőt a fojtószelepben.

Az AKO túláramszelep esetén egy tetszőleges pneumatikus fojtószelepet kombinálunk egy nyomásvezérlő egységgel (úgynevezett túláram egység). 

A legnagyobb üzemi nyomás függ a fojtószeleptől. Itt a megfelelő adatlap előírásai érvényesek (3,5 - 6 bar).

Igen, a túláramszelepek ismét automatikusan zárnak, mihelyt leépült a túlnyomás és a berendezés normál üzemi nyomása beállt.

Világszerte piacvezető

38év óta működő családi vállalkozás

600új ügyfél évente

20.000ügyfél világszerte

Egyedülálló szállítási ígéret

< 0,2 %panasz mértéke

> 99 %vevői elégedettség

30kereskedő világszerte

Legnagyobb termékválaszték

10.000fojtószelep variáció

2.500variáció raktárról szállítható

100.000értékesített egység évente

Széleskörű szervizszolgáltatások

80CAD-formátum

32szerelési- és animációs videó

16nyelvű dokumentáció

AKO Inventory and Company Holidays 2022:

Due to our inventory & company holidays, there will be no shipment from 22nd of December 2022 to 1st of January 2023.
Incoming orders as of 24th of December will be processed only from 2nd January 2023.