GyIK - Mechanikus Tömlös Fojtószelepek

Általános információk

csak az a lehetőség van a pneumatikus működtetésű fojtószelepekhez, hogy biztonsági kapcsolást alkalmazzunk. Ez lehetővé teszi, hogy a pneumatikus fojtószelep zárt állásban marad a sűrített levegő vagy az áram kimaradása esetén. A mechanikus tömlős fojtós

Előnyök: A mechanikus tömlős fojtószelepet a mandzsetta nyitófülei fixen összekötik a mechanizmussal. Így a tömlős fojtószelep mandzsetta akár hosszabb zárás után is ismét visszatér a kiindulási állásba és újból kinyit a teljes keresztmetszettel/átmérővel. 

A mechanikus tömlős fojtószelepek szerkezeti hossza a sorozat szerint különbözik.

Az RV sorozatú mechanikus működtetésű fojtószelepek kaphatók a DIN 3202 F5/F15, ASME B16 és/vagy az ISO5752 6 táblázata szerinti hosszal.

Az OV sorozatú tömlős fojtószelepek szerkezeti hosszát nem írja elő szabvány.

A mechanikus tömlős fojtószelepek záróidői függenek a névleges mérettől és a hajtástól.  Elvben az elektromos állítású hajtások záródeje jelentősen lassúbb, mint a pneumatikus hajtásoké.

A pneumatikus hajtások záróidői 1,5 - 2 tényezővel hasonlíthatók össze a pneumatikus működtetésű fojtószelepekével. Vegye fel a kapcsolatot az értékesítési csoportunkkal az egyes konkrét esethez.

Igen, a mechanikus fojtószelepek kaphatók „Fail safe” kivitelben rugóerő zárású pneumatikus hengerrel.

Az OV sorozató mechanikus tömlős fojtószelepek ideális ár-érték viszonnyal fedik le az alkalmazási területet az alacsony nyomású tartományban. Ezen felül az OV tömlős fojtószelepek háza alumíniumból készül, ez könnyű szerelést biztosít és logisztikai költséget takarít meg.

A magasabb üzemi nyomású vagy magasabb követelményű alkalmazásokat ideálisan lefedik az RV sorozatú tömlős fojtószelepek. Továbbá meg kell említeni a változatok sokaságát.

A legnagyobb anyagválaszték mellet mi kínáljuk a legtöbb csatlakozási lehetőséget.

Erre nincs általános érvényű válasz. Erős vibrálás károsodáshoz vezethet, különösen akkor, ha a tömlős fojtószelep igénybevétele nagy. Értékesítési csoportunk tanácsadásra bármikor az Ön rendelkezésére áll.

Igen, a mechanikus tömlős fojtószelepek tetszőlegesen mozgathatók köztes állásokba, kedvező módon pneumatikus helyzetszabályozóval vagy szabályozó funkcióval rendelkező elektromos állítható meghajtással.

Ezen felül mozgathatók és beállíthatók előre meghatározott köztes állásokba közelítő kapcsoló segítségével.

Funkció és technika

A helyzetszabályozásnál a bemeneti áramjel segítségével a szerelvény százalékos nyitási fokát stabilizáljuk és ezt állandóra tartjuk a közeg nyomásingadozásánál is.

Az elektromotoros hajtásnál az önzáró orsónak köszönhetően nem lép fel terhelésváltakozás ennél a szabályozási változatnál.

Az átfolyás szabályozásnál egy fölérendelt áramlásmérő segítségével a kívánt átfolyási tényező stabilizálásának céljából kiegyenlítjük a bemeneti jelet a megfelelő változásokhoz. Ezért a hajtást terhelésváltakozás terheli és ennek megfelelően kell méretezni.

Igen, általában kiindulhatunk abból. Kivétel elképzelhető akkor, ha megszakadna a kapcsolat a mandzsettanyomókhoz, például a mandzsetták túlterhelése és a nyitófülek leszakadása miatt.

A hengerre kapcsolható sűrített levegő a rugós oldalra is a mozgás csillapításának céljából.

Az AKO alkalmas tartozékváltozatokat kínál a pneumatikus és az elektromos hajtásokhoz is, amelyekkel a legkülönfélébb szabályozási feladatok is megvalósíthatók a 4.. 20 mA bemeneti áramjel segítségével.

Alkalmazási területek

Minden mechanikus tömlős fojtószelep rendelkezik meghatározott előnyökkel és teljesítmény határokkal, amelyeket a meglevő adottságokkal kell összehangolni helyben.

Értékesítési részlegünk szívesen ad tanácsot.

Egy biztos adat a -10°C.

Tapasztalatból tudjuk, hogy a mechanikus tömlős fojtószelepek mélyebb hőmérsékleten is kiválóan működnek.

A mechanikus tömlős fojtószelepek alkalmazhatók kismértékű vákuumnál legfeljebb 100-500 mbar nyomásig.

A nagyobb vákuumú alkalmazásokhoz vegye fel a kapcsolatot értékesítési csapatunkkal, szívesen tájékoztatjuk.

A kézi működtetésű tömlős fojtószelepeket ott használják előnyösen, ahol a ritka működtetés feleslegessé teszi az automatizálást. Egy további előny az önzáró orsó, amely gondoskodik arról, hogy az előre beállított köztes helyzet ne állítódjon el a közeg nyomásingadozásai miatt.

Karbantartás

Mivel a mechanikus tömlős fojtószelepeknél a felépítésüknél fogva csak az elasztomer/gumi mandzsetta van kapcsolatban termékkel a termékáramban, ezért általában csak a mandzsetta nyilvánul valódi csere-/kopó alkatrésznek.

Anyagok

Itt a porszórásos lakkozásról van szó az általános ipari szabvány szerint.

Az OV sorozatú fojtószelepek standard a narancssárga RAL 2009 színre és az RV sorozatú fojtószelepek a kék RAL 5002 színre vannak lakkozva. Nincsenek külön adatlapok a lakkozással kapcsolatban. .

Világszerte piacvezető

39év óta működő családi vállalkozás

600új ügyfél évente

20.000ügyfél világszerte

Egyedülálló szállítási ígéret

< 0,2 %panasz mértéke

> 99 %vevői elégedettség

30kereskedő világszerte

Legnagyobb termékválaszték

10.000fojtószelep variáció

2.500variáció raktárról szállítható

100.000értékesített egység évente

Széleskörű szervizszolgáltatások

80CAD-formátum

32szerelési- és animációs videó

16nyelvű dokumentáció